Sraigės (maždaug 5 porcijos)
Sraigės, 40-50 vnt
Manų kruopos, 2 kg
Džiovintas bazilikas, mairūnas, raudonėlis
Virimui:
Vanduo, 2,5-3,5 l
Lauro lapeliai, 5 vnt
Džiovintas česnakas, 2-3 v.š
Kvepiantys pipirai, 5-7 vnt
Svogūnas, 1 vnt
Juodųjų serbentų lapai, 10-15 vnt
Druska, penkių rūšių pipirai
Padažas:
Svogūnų laiškai, 1 didelis pundelis
Sviestas, 200 g
Česnakas, 1 galvutė
Citrina, 1 vnt
Pomidoras, 1 vnt
Ančiuviai, 5-7 vnt
Druska, penkių rūšių pipirai
Šiam gurmaniškam patiekaliukui pagaminti reik daug laiko. Tačiau tikrai vertas to. Daug įvairių gaminimo variantų aprašyta. Šis variantas yra mano firminis. Išbandytas ir įvertintas.
Rekomendacijos. Vienur rašo, kad sraiges kruopose ar miltuose reikia laikyti iki 10 parų, aš
manau tiek nereikia. Jei dėžėje daugiau neatsiranda "juodulių", sraigės yra išsivaliusios. Naudokite manų kruopas, jos lengviau nusiplauna nuo kiautų. Vienur rašo, kad prieš verdant reikia palaikyti druskoje. Aš manau, kad tai nebūtina, tuo labiau nereikia jų kankinti. Vienur rašo, kad virti reikia trumpiau, tačiau mano nuomone, verdant ne trumpiau 40-60 minučių jos įgauna gerą konsistenciją, buna minkštos ir pasišalina gleivės. Virtas sraiges gerai perplaukite šaltu vandeniu. Neužmirškite juodųjų serbentų lapų, jie priduos nuostabų skonį. Sraigių "namelius" sudėkite kepti kartu su sraigėmis, gražiau atrodis, įdomiau valgyti. Gaminkite gamtoje su meile ir gera nuotaika.
manau tiek nereikia. Jei dėžėje daugiau neatsiranda "juodulių", sraigės yra išsivaliusios. Naudokite manų kruopas, jos lengviau nusiplauna nuo kiautų. Vienur rašo, kad prieš verdant reikia palaikyti druskoje. Aš manau, kad tai nebūtina, tuo labiau nereikia jų kankinti. Vienur rašo, kad virti reikia trumpiau, tačiau mano nuomone, verdant ne trumpiau 40-60 minučių jos įgauna gerą konsistenciją, buna minkštos ir pasišalina gleivės. Virtas sraiges gerai perplaukite šaltu vandeniu. Neužmirškite juodųjų serbentų lapų, jie priduos nuostabų skonį. Sraigių "namelius" sudėkite kepti kartu su sraigėmis, gražiau atrodis, įdomiau valgyti. Gaminkite gamtoje su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Oha...nusprendžiau jog esu DIDELĖ bailė aš :/
AtsakytiPanaikinti:::)))
PanaikintiKaip gražu! Sraigės tikrai labai skanios, gaila, kad dauguma žmonių skeptiškai į jas žiūri....
AtsakytiPanaikintiKai leidom knygą http://bulviukose.lt/2012/05/30/knyga-%E2%80%9Cpatiekalai-is-sraigiu%E2%80%9D/, konsultavomės su sraigių augintojais. Jie mus apšvietė, kad sraigių žarnynas pilnai išsivalo per 24 valandas, todėl nėra prasmės jų tiek ilgai laikyti :)
As laikau sraiges, kol jau neatsiranda nereikalingu "juoduliuku". Buna 2 ar 3 paros. Manau taip geriausia suprasti, kada laikas jau gaminti:)
PanaikintiButinai reiks knyga pavartyti...
PanaikintiO aš perku jau išvalytas, o tada jau gaminu su česnakiniu padažu ar su raudonu vynu, o kartais su grietinėlę:) Tik Lietuvoje nesusiruošiu paieškoti tiekėjų, kurie mažomis porcijomis tiektų. Nes parduotuvėse nė karto nemačiau, o pati rinkti negaliu prisiversti:) O Tavo patiekaliuką išbandysiu būtinai:)
AtsakytiPanaikinti