Keptas bebro kumpis (maždaug 10 porcijų)
Svogūnai, 3-5 vnt
Česnakas, 5-7 skiltelės
Marokietiški prieskoniai (Harissa, Sumac, Ras el hanout), 3-5 a.š
Kmynai, 1 a.š
Sviestas, 100-150 g
Anyžinės degtinės, 50-100 g
Pavasario gėlės, druska
Bebro šašlykas (5-6 porcijos)
Bebro nugarinė, 2 vnt
Marinatas:
Svogūnas, 1-2 vnt
Česnakas, 5 skiltelės
Marokietiški prieskoniai (Harissa, Sumac, Ras el hanout), 3 a.š
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Raudonas vynas, 50 ml
Druska
Troškinti bebro kauliukai (pilnas puodas, maždaug 10-15 porcijų)
Bebro kauliukai (vieno bebro)
Svogūnai, 5-7 vnt
Česnakas, 3 galvutės
Parūkytos dešrelės, 5-7 vnt
Pomidorai savo sultyse, 1 l
Alus (nekartus), 1 butelys
Raudono vyno actas, 5-7 v.s
Raudonėlis, bazilikas, mairūnas, rozmarinas, lauro lapai, kmynai, krapų sėklos, juodieji pipirai, šviežias čili pipiras, pavasario gėlės, druska
Salotos (maždaug 10 porcijų)
Konservuoti kukurūzai, 1 indelis
Šviežias kopūstas, 0,5 vnt
Konservuoti žirneliai, 1 indelis
Raudona saldi paprika, 1-2 vnt
Konservuotos pupelės, 1 indelis
Konservuotos šparaginės pupelės, 1 indelis
Konservuoti lęšiai, 1 indelis
Pomidorai, 1-3 vnt
Fermentinis sūris, 100-150 g
Alyvuogės, 1 indelis
"Jelapenas", 10-20 griežinėlių
Alyvuogių aliejus, 5-7 v.š
Citrinos sultys, 3-5 v.š
Žaluma
Visa diena gamtoje, pirmos, tikros saulėtos pavasario dienos, čiurlenanti upė, karšta pirtis, gerų draugų būrys ir patiekalai iš šviežios bebrienos.
Geras draugas medžiotojas "padovanojo" šviežiai sumedžiotą riebų bebrą. Tiksliau būtų, tai buvo "dovana su viltimi", kad as jį pagaminsiu gamtoje ant laužo. Taip ir nutiko. Kol kurenosi pirtis, atsiraitojau rankoves, išsitraukiau savo aštrius peilius ir iš bebro pagaminau tris skirtingus patiekaliukus. Skanu buvo, per barzdą varvejo.
papildomai nebededam. Ant geležinio padėkliuko išdedame smulkintus svogūnus ir česnakus, ant viršaus paguldome marinuotą bebro kumpį, pašlakstome anyžine degtine, uždedame sviesto gabalėlius, nuotaikai pakelti neužmirškite pavasario gėlių. Taip paruoštą mėsytę su visu padėklu labai sandariai, keliais sluoksniais suviniojame į foliją ir statome ant laužavietės kepti. Iš pradžių palaikome ant karštos ugnies, kai įkais, patraukiame į šoną, kad nepradėtų degti. Karštis turi būti toks, kad mėsa iš lėto kepa, kaista, bet nedega. Kepame maždaug 1,5-2 valandas. Iškepusį kumpį nukeliame nuo karščio ir paliekame 10-15 minučių "pailsėti". Išviniojame iš folijos ir ant pjaustimo lentos supjaustome griežinėliais, pašlakstome padažu iš padėklo, kuriame kepė.
svogūnų, česnakų ir pjaustytų dešrelių. Taip sluoksniuojame, kol sudėsime visus kauliukus. Supilame konservuotus pomidorus savo sultyse, alų, actą, reikalui esant dapilame vandens. Kauliukai turi būti apsemti. Uždengiame ir dedame ant laužo kaitros virti, troškintis. Karščio turi būti tiek, kad vos kunkuliuotų. Nugraibome atsiradusias putas. Troškiname maždaug 1-1,5 valandas. Jei skystis per daug nugaravo, dapilame vandens.
pagaminsime gan paprastas salotas. Ju privalumas yra tas, kad produktai joms gaminti, gali šiltai pragulėti visa diena ir jie nesugęs. O kai gamtoje yra virs 20 C šilumos, tai tikrai privalumas. Tuo labiau, pasigaminus šias salotas kitas garnyras tikrai nebūtinas,
Didelį, gilesnį padėklą išklojame labai plonai pjaustytais šviežiais
kopūstais. Pabarstome druska, cukrumi, pašlakstome citrinos sultimis, aliejumi, permaišome. Ant viršaus beriame sluoksniais konservuotus kukuruzus, žirnelius, pjaustytą papriką, konservuotas pupeles, šparagines pupeles, lešius, kad butų gaiviau, išdėliojame pjaustytų pomidorų sluoksnį. Gausiai užtarkuojame sūriu, pabarstome smulkintomis alyvuogėmis, žaluma. Pašlakstome gausiai citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, neužmirškime "jelapeno" griežinėlių.
kopūstais. Pabarstome druska, cukrumi, pašlakstome citrinos sultimis, aliejumi, permaišome. Ant viršaus beriame sluoksniais konservuotus kukuruzus, žirnelius, pjaustytą papriką, konservuotas pupeles, šparagines pupeles, lešius, kad butų gaiviau, išdėliojame pjaustytų pomidorų sluoksnį. Gausiai užtarkuojame sūriu, pabarstome smulkintomis alyvuogėmis, žaluma. Pašlakstome gausiai citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, neužmirškime "jelapeno" griežinėlių.
Rekomendacijos. Prižiūrėkite laužo kaitrą, kad nebūtų per karšta. Bebriena yra specifinio skonio mėsa, todėl manau tinka ir spesifiniai prieskoniai. Neužmirškite "jelapeno", jis tikrai čia tinka. Kopūstą salotoms naudokite šviežią, supjaustykite labai plonai. Sūrį naudokite intensivaus skonio. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Man atrodo, kad po šio įrašo Lietuvoje stipriai sumažės bebrų populiacija ;) Buvau girdėjusi, kad rūko bebro uodegą, bet kad mėsą valgo ne...atrodo fantastiškai! Tikiuosi kada nors ir į mano virtuvę atplauks koks bebriukas :)
AtsakytiPanaikinti:), bebro uodega palikome isrukyti, nekepeme jos!:)Bebrienos verta paskanauti! :)
AtsakytiPanaikinti