...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. vasario 5 d., antradienis

Nei lašo riebalų! Sultinga jautiena su lešiais, baklažanu, bei paprika ( 100% fat free! Juicy beef with lentils, eggplant and pepper)


Patiekalui pagaminti nenaudota nei lašo jokių riebalų 

Jautiena (vienai porcijai)
Jautienos išpjova, 150-170 g
Porai, 30-50 g
Svogūnai, 20-30 g
Česnakas, 3 skiltelės
Pomidoras, 1 vnt
Austriu padažas, 15 g (1v.š)
Sojos padažas, 20 g (1-2 v.š)
Lauro lapeliai, rozmarinas, kmynai, anyžiaus žvaigždutė, penkių rūšių pipirai

Daržovės su lešiais (maždaug dviems porcijoms)
Baklažanas, 1 vnt (270-320 g)
Raudona paprika, 1 vnt (didelė)
Svogūnas, 0,5 vnt 
Lešiai, 3-5 v.š (dideli)
Česnakas, 3 skiltelės plius 0,5 galvutės lešiams virti
Citrinos sultys, 3-5 v.š
Šviežios prieskoninės žolelės, druska, sojos padažas, penkių rūšių pipirai, lauro lapeliai 

Padažas (vienai porcijai)
Sultys nuo keptos jautienos, bei daržovių
Raudonas vynas, 50-70 ml
Daržovių arba jautienos sultinys, 200 ml
Balzamiko sirupas, 1-2 v.š
Krakmolas, 1 žiupsnelis
Druska, penkių rūšių pipirai 

Kiti produktai (vienai porcijai)
Skrūdinti kedro riešutai, 1 v.š 


Jautiena. Porcelianinį indą išklojam folija. Sudedam pasmulkintas daržoves, prieskonius, įdedam gražius jautienos steikiukus, apliejame austrių ir sojos padažu, permaišome. Sandariai užlenkiame, surišame foliją. Dedame į orkaitę kepti, tiksliau kaisti, nes nenaudosime aukštos temperatūros. Kaitiname 82 C karštyje, kol temperatūra mėsytės viduje pakils iki 55 C (mediumas). Tam kontroliuoti reiks termometro "adatos". Mėsytei iškaitus, išimame ją iš folijos o daržoves su atsiradusiomis sultimis supilame į puodą virti. Šiltą jautieną susukame atgal į foliją ir paliekame toliau kaisti orkaitėje prie 55 C karščio, kol pasiruošime padažą ir kitus indigrientus.
Padažas. Į puodą, kuriame jau kaista daržovės su sultimis įpilame raudono vyno ir sultinio. Kaitiname ant mažo karščio, kol nugaruoja maždaug 30% skysčio. Perkošiame per tankų sietą ir dar kartą per kavos aparato filtrą, turime gauti skaidrų sultinuką. Supilame atgal į švarų puodą, įpilame balzamiko sirupo. Kaitiname ant mažo karščio, kol gausime nuostabų skonį, gražią spalvą, Reikalui esant nuskaniname druska, cukrumi, bei šviežiai maltais pipirais. Sutirštinam žiupsneliu krakmolo, išmaišyto šaltame vandenyje. Tik nepadauginkite, pilkite po labai mažai. 
Lešiai. Lešius sudedam į puodą, užpilame vandeniu arba sultiniu, sudedame prieskonines žoleles, apkepto česnako puselę, svogūno skilteles, įpilame sojos padažo, nuskaniname druska. Kaitiname ant mažo karščio, neleidžiame stipriai virti, kol lešiai taps minkšti. 
Daržovės. Baklažanus perpjauname per pusę, pašlakstome citrinos sultimis, padruskiname. Kepimo skardą pabarstome kapotais česnakais, išdedame prieskonius, ant viršaus, pjūviais į apačią sudedame baklažanus. Į kitą padėklą sudedame "cielas" paprikas. Daržoves dedame į orkaitę kepti, prie 160 - 180 C karščio, kol  baklažanai bus visai minkšti. Nuo iškeptų baklažanų, šaukšto pagalba nuimame minštimą ir smulkiai peiliu susmulkiname. Nuo paprikų nulupame odelę ir supjaustome smulkiais kubeliais. Kai perpjausite keptą papriką, ją laikykite virš dubenėlio, nes iš jos tekės sultys, kurias supilsime į pjaustytas daržoves. Smulkintas daržoves sudedame į vieną dubenėlį, suberiame virtus lešius, paskaniname šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, reikalui esant druska, šviežiai maltais pipirais, citrinos sultimis ir permaišome. Prieš serviruojant paruoštą masę kaitiname, nugariname. Visai "išdžiovinti " nereikia, kad patiekalas liktų sultingas. 
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę gražiai išdedame lešių ir daržovių košę. Kad būtų gražiau, prieš tai lėkštę galime truputį papuošti, šiuo atveju padarėme balzamiko sirupo "tinklelį", šepetuko pagalba. Ant viršaus gražiai išdedame jautienos griežinėlius, apliejame karštu padažu. Pabarstome skrūdintais kedro riešutais, neužmirškime šviežių žolelių, šviežiai maltų pipirų.

 
 Rekomendacijos. Jokiais būdais neperkaitinkite jautienos. Vietoj druskos galite naudoti daugiau sojos padažo. Nepervirkite lešių, kad nesigautų košė. Jei sveikas maistas neskanus :), gaminant patiekalą, produktus apkepkite sviestuke, alyvuogių aliejuje, padažą sutirštinkite šaltu sviestu, paskaninkite "bekonu". Gausite tikrai skanų patiekalą. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama! 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą