Patiekalui pagaminti nenaudota nei lašo jokių riebalų
Jautiena (vienai porcijai)
Jautienos išpjova, 150-170 g
Porai, 30-50 g
Svogūnai, 20-30 g
Česnakas, 3 skiltelės
Pomidoras, 1 vnt
Austriu padažas, 15 g (1v.š)
Sojos padažas, 20 g (1-2 v.š)
Lauro lapeliai, rozmarinas, kmynai, anyžiaus žvaigždutė, penkių rūšių pipirai
Daržovės su lešiais (maždaug dviems porcijoms)
Baklažanas, 1 vnt (270-320 g)
Raudona paprika, 1 vnt (didelė)
Svogūnas, 0,5 vnt
Lešiai, 3-5 v.š (dideli)
Česnakas, 3 skiltelės plius 0,5 galvutės lešiams virti
Citrinos sultys, 3-5 v.š
Šviežios prieskoninės žolelės, druska, sojos padažas, penkių rūšių pipirai, lauro lapeliai
Padažas (vienai porcijai)
Sultys nuo keptos jautienos, bei daržovių
Raudonas vynas, 50-70 ml
Daržovių arba jautienos sultinys, 200 ml
Balzamiko sirupas, 1-2 v.š
Krakmolas, 1 žiupsnelis
Druska, penkių rūšių pipirai
Kiti produktai (vienai porcijai)
Skrūdinti kedro riešutai, 1 v.š
Padažas. Į puodą, kuriame jau kaista daržovės su sultimis įpilame raudono vyno ir sultinio. Kaitiname ant mažo karščio, kol nugaruoja maždaug 30% skysčio. Perkošiame per tankų sietą ir dar kartą per kavos aparato filtrą, turime gauti skaidrų sultinuką. Supilame atgal į švarų puodą, įpilame balzamiko sirupo. Kaitiname ant mažo karščio, kol gausime nuostabų skonį, gražią spalvą, Reikalui esant nuskaniname druska, cukrumi, bei šviežiai maltais pipirais. Sutirštinam žiupsneliu krakmolo, išmaišyto šaltame vandenyje. Tik nepadauginkite, pilkite po labai mažai.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę gražiai išdedame lešių ir daržovių košę. Kad būtų gražiau, prieš tai lėkštę galime truputį papuošti, šiuo atveju padarėme balzamiko sirupo "tinklelį", šepetuko pagalba. Ant viršaus gražiai išdedame jautienos griežinėlius, apliejame karštu padažu. Pabarstome skrūdintais kedro riešutais, neužmirškime šviežių žolelių, šviežiai maltų pipirų.
Rekomendacijos. Jokiais būdais neperkaitinkite jautienos. Vietoj druskos galite naudoti daugiau sojos padažo. Nepervirkite lešių, kad nesigautų košė. Jei sveikas maistas neskanus :), gaminant patiekalą, produktus apkepkite sviestuke, alyvuogių aliejuje, padažą sutirštinkite šaltu sviestu, paskaninkite "bekonu". Gausite tikrai skanų patiekalą. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą