Intensyvaus skonio vytinti pomidoriukai
Pomidorai, 4-5 vnt
Česnakas, 5 skiltelės
Druska
Penkių rūšių pipirai
Džiovintas bazilikas, raudonėlis ir mairūnas
Kvepiantys pipirai
Lauro lapai
Alyvuogių aliejus, 100g
Šviežias rozmarinas, levanda
Pomidorus nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles gražiai išdėliojame ant kepimo skardos. Pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais, smulkiai kapotais česnakais, baziliku, mairūnu, raudonėliu. Pašauname į orkaitę, prie 50C, maždaug 12-24 valandoms. Orkaitės durelės visą laiką turi būti praviros, kad cirkuliuotų oras ir pomidorai džiūtų.
Vieni pomidorai išdžiūva griečiau, kitiems reikia ilgiau laiko.
Vytintus pomidorus sudedame į indą, suberiame visus prieskonius nuo skardos, kurioje džiuvo pomidorų skiltelės, įdedame šviežio rozmarino ir levandos šakelių, kvepiančių pipirų, lauro lapų. Užpilame alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengiame ir laikome šaldytuve.
Rekomendacijos. Pomidorai turi būti kokybiški, turėti pomidorų skonį ir kvapą. Naudojame gaminat įvairius patiekalus, kaip salotas, užkandėles bei karštus patiekalus. Sandariai uždarome ir laikome šaldytuve.
Gaminkite su meile !
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą