Krevetės (vienai
porcijai)
Tigrinės krevetės, 6 vnt
Sūris "Camembert", 20-30 gr
Alyvuogių aliejus, šviežiai malti baltieji
pipirai, druska, česnakas
Salierų, brokolių košė (vienai
porcijai)
Salierų gumbai, 100 g
Brokoliai, 100 g
Sviestas, druska, šviežiai malti baltieji
pipirai
Padažas (5-6 porcijos)
Svogūnai, 30 g
Porai, 30 g
Česnako, viena skiltelė
Sviestas 20-30 g
Baltas, sausas vynas, 100 g
Vištienos sultinys, 200 g
Grietinelė, 200 g
Druska, šviežiai malti baltieji pipirai,
druska, šafranas
Tigrinės
krevetės. Atsišildome krevetes, iš vakaro išimame iš šaldiklio ir paliekame nakčiai šaldytuve. Išlukštename iš
kiauto. Storąjį krevečių galą, išilgai įpjauname per
2 cm, išimame juodą žarnelę. Krevetes pašlakstom alyvuogių aliejumi, pabarstom šviežiai maltais baltais
pipirais, druska, smulkiai kapotu česnaku. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame valandai marinuotis.
Krevečių kiautų neišmeskime, juos naudosime verdant padažą. Išsimarinavusias krevetes, išdedame ant kepimo skardos ir pašauname į
orkaitę, 180C, maždaug 5 minutėms. Krevetės pradeda raudonuoti, dar minutė ir galite traukti iš orkaitės.
Salierų ir brokolių košė. Salierų gumbus nulupam, nuplaunam ir
supjaustom kubeliais. Nuo brokolių kotelių, nupjaunam žiedynus. Salierų kubelius
verdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, sudedame brokolius. Dar paverdame maždaug 5 minutes. Išvirus nusunkiame, nusausiname. Įdedame šaukštą šalto sviesto ir sutriname blenderiu iki vientisos masės. Pertrintą košę, vėl statome
ant viryklės, pasūdome, pabarstom šviežiai maltais pipirais. Plakame šluotele ir kaitiname dar maždaug minutę.
Padažas. Kubeliais supjaustom svogūnus, porus ir česnaką. Padažą pertrinsime blenderiu, todėl
gražiai pjaustyti nebūtina. Puode, ant mažo karščio, išlydome sviestą. Sudedam svogūnus, porus ir česnaką. Sudedame
krevečių kiautus, kurie liko nuo išlukštentų krevečių. Kepame
ant mažo karščio, kol svogūnai bus skaidrūs. Supilame baltą, sausą vyną. Kaitiname toliau, kol vynas
išgaruos iki 70%. Supilame vištienos sultinį ir grietinėlę. Verdame ant mažos
ugnies, kol nugaruos 30% skysčio.
Nuimame nuo viryklės, iš padažo išimame krevečių kiautus. Pertriname blenderiu iki vientisos
masės. Perkošiame per sietelį. Statome vėl ant viryklės, įberiame žiupsnelį šafrano. Kaitiname, kol gausime padažo
konsistencija. Nuskaniname šviežiai maltais baltaisiais pipirais, bei druska.
Prieš serviruojant, dar kartą pertriname blenderiu, kad atsirastų putelė.
Serviruojame. Į gilią lėkštę suformuojame pagamintos purios košės bokštelį. Ant viršaus išdėliojame krevetes, uždedame "Camembert" sūrio juosteles, pašauname į orkaitę ar po salamanderiu, su karščiu tik iš viršaus. Kaitiname, kol išsilydys sūris. Karštą padažą dar kartą pertriname blenderiu ir pilame aplink bokštelį.
Serviruojame. Į gilią lėkštę suformuojame pagamintos purios košės bokštelį. Ant viršaus išdėliojame krevetes, uždedame "Camembert" sūrio juosteles, pašauname į orkaitę ar po salamanderiu, su karščiu tik iš viršaus. Kaitiname, kol išsilydys sūris. Karštą padažą dar kartą pertriname blenderiu ir pilame aplink bokštelį.
Rekomendacijos. Gerai nusunkite virtus salierus ir brokolius, priešingu atveju bus per daug
skysčio ir košė lėkštėje išplauks, negalėsite suformuoti bokštelio. Svarbu
neperkepti krevečių, kad išliktų sultingos ir minkštos. Šiam padažui šafranas
būtinas. Gaminkite su meile!
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą