Antienos sultinys (10-15 porcijoms)
Mėlynieji svogūnai,
2 vnt
Saliero šaknis,
150 g
Imbieras, 50 g
Šviežias čili
pipiras, pora griežinėlių
Sojos padažas, 50 g
Raudono vyno, 200 g
Žvaigždinis
anyžius, kvepiantys pipirai, kalendra, penkių rūšių pipirų mišinys , lauro lapai
Grybų
“Ravioli” (maždaug 10-15 porcijų)
Voveraitės, 250 g
Baravykai, 250 g
Svogūnai, 50 g
Česnakas, 2
skiltelės
Citrinos sulčių, 1 v.š
Alyvuogių aliejus
(kepimui), penkių rūšių pipirų mišinys, druska, petražolė, šviežia kalendra
Kiti
produktai (vienai porcijai)
Morkos, 15-30 g
Cukinija, 15-30 g
Mėlynasis svogūnas,
5 g
Petražolė, šviežias
bazilikas, alyvuogių aliejus
Sultinys. Naudojame “cielą”
antį. Išpjauname krūtinėles. Krūtineles panaudosime kitiems patiekalams
gaminti. Likusias dalis pasmulkiname ir sudedame į platų puodą. Kaitiname,
apkepame anties gabalėlius, kol jie įgaus gražų rudą atspalvį. Užpilame šaltu
vandeniu, kad apsemtų, primažiname karštį iki minimumo ir neuždengę puodo
verdame. Karštis neturi būti per didelis, kad sultinys nepradėtų stipriai
virti, jis turi vos vos kunkuliuoti. Nugraibome atsiradusias putas bei
riebalus. Svogūną, morkas, česnaką ir salierą supjaustome dideliais gabalais,
apskrudiname ant keptuvės be riebalų ir sudedame į sultinį. Dedame
griežinėliais pjaustytą čilį pipirą, bei imbierą. Kai jau nebeatsiradinės
putos, sudedame išvardintus prieskonius, supilame sojos padažą, bei raudoną
vyną. Verdame maždaug 4 valandas ant labai mažo karščio. Sultinys turi gautis
skaidrus ir “pilno “ skonio. Išvirus nusunkiame per tankų sietelį ar tam skirtą
medžiagą, kad neliktų nuosėdų. Gausime
maždaug 3 litrus sultinio. Vienai porcijai užtenka, 200-250 ml.
Ravioli. Voveraites, baravykus ir svogūnus, supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką. Sudedame į keptuvę ir alyvuogių aliejuje kepame kol įgaus gražią rūdą spalvą. Paskaniname druska, penkių rūšių pipirų mišiniu, pašlakstome citrinų sultimis. Dar pakepame porą minučių ir nuimame nuo viryklės. Atvėsus sudedame kapotą petražolę, bei kalendros lapelius. Gerai permaišome ir reikalui esant dar kartą nuskaniname.
Ravioli. Voveraites, baravykus ir svogūnus, supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką. Sudedame į keptuvę ir alyvuogių aliejuje kepame kol įgaus gražią rūdą spalvą. Paskaniname druska, penkių rūšių pipirų mišiniu, pašlakstome citrinų sultimis. Dar pakepame porą minučių ir nuimame nuo viryklės. Atvėsus sudedame kapotą petražolę, bei kalendros lapelius. Gerai permaišome ir reikalui esant dar kartą nuskaniname.
Iškočiojame labai
plonai tešlą. Išdėliojame atvėsusį grybų įdarą, kaip parodyta paveikslėlyje. Išpaudžiame
apvalia formele, sulenkiame, sulipdome, dar kartą sulenkiame ir dar kartą
suspaudžiame galus, kad gautusi forma, kokią matote. Pagamintus “Ravioli” iš
karto sudedame į šaldiklį. Sušalusius sudedame į polietileninį maišelį ir gerai
užrišame, kad nuo šalčio jie netrukinėtų.
Sriuba. Labai plonais
šiaudeliais supjaustome arba sutarkuojame morką bei cukiniją, šiaudeliais
supjaustome mėlynąjį svogūną. Lengvai apkepame alyvuogių aliejuje. Supilame
sultinį. Užverdame. Nuskaniname druska, pipirais ar sojos padažu. Verdame kol
morkos taps minkštos. Atskirai pasūdytame vandenyje išverdame “Ravioli”.
Serviruojame. Į lėkštę pilame sriubą, ant viršaus išdedame “Ravioli”, pabarstome kapota petražole, paskaniname keliais šviežio baziliko lapeliais.
Rekomendacijos. Negailėkite meilės verdant sultinuką :). Grybus naudokite tik šviežius arba konservuotus savo sultyse.
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą