Vienas didelis sumuštinis, du sumuštiniai arba keturi maži
Tostinė balta duona, 3 riekės (75 g)
Bešamelio padažas, 130-140 g
Virtas kumpis, 140 g
Sūris "Camembert", 40-50 g
Sūris "Parmezanas", 30 g
Salotos (vienai porcijai)
Salotų lapeliai, 20-25 g
Marinuoti agurkėliai (kornišonai), 40 g
Vytinti pomidorai, 15 g
Vyšniniai pomidorai, 40 g
Alyvuogių aliejus, 10-20 g
Bešamelio padažas (iki vieno litro)
Pienas, 1,2 l
Miltai, 80 g (4 v.š)
Sviestas, 50 g
Druska, baltieji pipirai, muskatas
Kiti produktai (vieni porcijai)
Rūkyta šoninė (beconas), 35-40 g
Bešamelio padažas. Sviestuke apkepame miltus. Pastoviai
intensyviai maišome, kad miltai nepradėtų ruduoti. Kepame, kol miltai prades klijuotis į vieną gumulėlį, pradės blizgėti, maždaug 5 minutes. Pilame karštą pieną ir toliau intensyviai maišome šluotele, kol gausime padažo konsistenciją ir padažas nustos tirštėti. Nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais, tarkuotu muskato riešutu. Perkošiame per sietelį, atvėsiname.
Sumuštinis. Tostinės duonos riekutę gausiai aptepame bešamelio
kepti, prie 175-180 C karščio, maždaug 25-30 minučių (su ventiliatoriumi).
Salotos. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, agurkėlius supjaustome griežinėliais, pasmulkiname vytintus pomidoriukus, permaišome su salotų lapeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Serviruojame. Karštą sumuštinį perpjauname per pusę, galima perpjauti ir į keturias dalis. Ištraukiame medinius iešmukus ir įsmeigiame iešmukus su skrudinta šonine (beconas). Dedame į lėkštę, šalia salotėles.
Rekomendacijos. Pastoviai prižiūrėkite verdantį padažą, priešingu atveju pridegs. Padažą atvėsinkite, jis sutirštės, lengvai tepsis ant duonos. Vietoj "Camemberto" sūrio, galite naudoti ir kitus minkštus sūrius, pavyzdžiui "Mocarela". Būtinai įsmeikite iešmukus, kad kepant sluoksniai nenuslinktų vienas nuo kito. Sumuštinis orkaitėje turi užtektinai įkaisti, kad viduje įdėtas sūris lydytusi. Nuostabus sumuštinis pusryčiams ir ne tik.
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Aciu uz puiku recepta. Jusu patiekalai labai patrauklus, bet sudetingi.as naudoju tik idejas, gal kada pavyks pagaminti ir visa recepta:) bet kuriuo atveju, su malonumu perziuriu visa gaminimo procesa.
AtsakytiPanaikintiDažniausiai svarbu tik įdėja:)
PanaikintiManau sia ideja pasinaudosiu :) megstam ilgus sekmadienio pusrycius, tad sis sumustinis bus idealus <3
AtsakytiPanaikintiButinai pabandykite:)
PanaikintiKaip visada super receptai. Neseniai buvau Kaliningrade verslo reikalais, ir buvau suplanaves uzsukti i Radisson, pasmaguriauti jusu patiekalias, bet neikaip nesutilpau i laika... :( Teko atideti kitam kartui. Keleta receptu gaminau is jusu pavyzdziu, gavosi neblogai. Jusu "kinietiska kiaule"semyna jau kaip ir net pamego :), ne viena karta gaminau - idomu, koki padaza sojos naudojate, nes as gaminau su Kikoman ir su kitokiu, tai skonis gavosi skirtingas. Ir zmona privete isimti anyzius is recepto del kvapo :D.
AtsakytiPanaikintiLabai malonu. Restorane patiekalai truputį kitokie, tačiau kai laiko bus, prašom užsukti. Sojos padažą aš naudojau "Kikoman". Jo, tokie prieskoniai kaip anyžius, kardamonas, ne visiems patinka:)
PanaikintiČia jau man per stipru...nemėgstu tokių lidinių....nors gal ir prancūziška:)...jeigu ką, prancūzai pusryčiams geria kavą, o pyragaitį leidžia nueiti į gretimą kepyklėlę ir ten nusipirkus, pas juos kavinėje suvalgyti...jeigu ką:)))))
AtsakytiPanaikintiČia prancūziškas sumuštinis "Croque monsieur", bet ne pusryčiai:).
PanaikintiMan jis naktipiečiams būtų pats tas :)
AtsakytiPanaikintiJis "sutirštintų" sapnus:)
Panaikinti