Sparneliai (vienai porcijai)
Vištienos sparneliai, 2,5-3 vnt.
Kukurūzų krakmolas, 1 v.š
Sezamo sėklos, 1 v.š
Aliejus virimui
Marinatas:
Sojos padažas, 0,5 stiklinės
Virintas vanduo, 0,5 stiklinės
Imbiero sultys, 1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Šviežias čili, kalendra
Aštrios bulvytės (vienai porcijai)
Bulvė, 1-1,5 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Čili padažas, 0,5 v.š
Paprikos milteliai, kurkuma, druska, kalendra
Kiti produktai (vienai porcijai)
Agurkas, 1 vnt. (didesnis)
Čilio padažas (sweet chili sauce), 2-3 v.š (pirktinis)
Sezamas, 1 v.š
Petražolė, šviežias čili
Paprastas, bet nuostabus patiekaliukas
Sparneliai. Iš vieno sparnelio gauname du vienetus traškių sparnelių. Imame vieną dalį nuo krūtinėlės pusės, kita dalis - sparnelio viduriukas. Pats sparnelio galiukas nereikalingas. Supjaustome, išverčiame taip, kaip matome paveikslėliuose. Išverstus sparnelius marinuojame
iš vakaro. Sojos padažą atskiedžiame virintu vandeniu iki tol, kol taps ne per sūrūs. Sudedame smulkintą česnaką, čilio ankštį, įspaudžiame imbiero sulčių, iberiame smulkintos kalendros. Sudedame vištienos sparnelius, uždengiame ir paliekame šaldytuve nakčiai marinuotis. Išsimarinavusius sparnelius išimame iš marinato, apvoliojame krakmolo ir sezamo sėklų mišinyje, ir verdame aliejuje, 160 C karštyje, kol gražiai apskrus, maždaug 5 minutes. Išvirtus išdedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Aštrios bulvytės. Gerai nuplauname bulves, supjaustome skiltelėmis, pašlakstome aliejumi, čilio padažu, apibarstome paprikos milteliais, kurkuma, pasūdome. Išdėliojame kepimo skardoje, kepame orkaitėje prie 180 C karščio. Iškepusias bulvytes apibarstome smulkinta šviežia kalendra ir permaišome.
Serviruojame. Pašildytą lėkštę apibarstome skrudintu sezamu, išdėliojame traškius, karštus sparnelius, puošiame čilio ankštimi. Gražiai išdedame keptas bulvytes. Atskirai įpilame nuostabaus čilio padažo. Atskirai lėkštutėje serviruojame agurko lazdeles. Puošiame petražolės lapeliais.
Rekomendacijos. Atskiestas sojos padažas turi būti ne per sūrus, bet užtektinai ir sūrus. Papildomai į marinatą galite įdėti citrinžolės ar laimo lapelių. Aliejus virimui neturi būti karštesnis nei 160 C, kitaip sparnelių išorė degs o vidus nespės iškepti. Skanaus čilio padažo rasite pirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą