Nuostabus patiekaliukas 5-6 dideliom porcijom
Midijos (šviežios), 1 kg
Tigrinės krevetės (šviežios), 1 kg
Sviestas, 50-70 g
Baltas vynas (nerūgštus), 350 ml
Grietinėlė, 200-250ml
Grietinėlė, 200-250ml
Svogūnas (didelis), 1 vnt
Česnakas, 5 skiltelės
Pomidoras (didelis), 1 vnt
Šafranas, 1 pakelis (0,35-0,4 g)
Kanarų salų šafranas, 1-2 žiupsneliai
Tarkuota citrinos žievelė, 1 v.š
Druska, pipirai
Šiam patiekalui pagaminti užtenka maždaug 15-20 minučių. Kaip pasigaminti žiurėkite video. Nuostabu yra tai, kad Ispanijoje nėra sunku nusipirkti nešaldytų midijų, nešaldytų tigrinių krevečių ir už nedidelę kainą. Pavyzdžiui, midijų kilogramas kainuoja tik 2-5 eurai o tigrinių krevečių kilogramas tik 7 eurai. Naudojant tokius šviežius produktus, gauname tikrai nuostabaus skonio patiekaliuką.
Patiekalui paskaninti naudojome šafraną, tiksliau dviejų rūšių šafraną. Vienas tikras šafranas, kitas vadinamas: Kanarų salų šafranu. Antrasis neprilygsta tikrajam šafranui, nei skoniu, nei aromatu, nei spalva. Bet taip kaip "netikras" šafranas labai plačiai naudojamas Kanaruose, todėl ir mes jį panaudosime.
Patiekime su šilta balta duona, labai tinka bagetas. Baltas vynas prie šio patiekaliuko tikrai nuostabiai dera. Sultingos krevetės, kvapnios midijos, šafrano aromatas, ispaniško vyno "charakteris", vandenyno gaiva, na kas gali būti nuostabiau?! Linkejimai iš saulėtos Ispanijos.
Video (1)
Video (2)
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Super, užskaitau :)
AtsakytiPanaikintiAciu, aciu...!!! :)
PanaikintiŠiandien išbandysim , ačiū
AtsakytiPanaikinti