...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Šviežia atlanto lašiša su mėtomis, juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bei sodo gėlėmis (fresh Atlantic salmon with mint, black and red currants, and garden flowers)

Lašiša
Šviežia, nešaldyta lašiša, 1 vnt (2-3 kg)
Svietas, 100-200 g
Džiovinto česnako granulės, 1-2 v.š
Mėtų lapeliai, 1 pundelis
Juodųjų serbentų lapeliai, 10-15 vnt
Juodieji serbentai, 1-2 didelės saujos
Raudonieji serbentai, 1-2 didelės saujos
Svogūnai, 2 galvutės
Džiovintos morkos, 2-3 v.š
Sodo gėlės, 3-5 žiedai :)
Kvepiantys pipirai, baltieji pipirai, juodieji pipirai, druska, vasariška gera nuotaika, karšta ugnis

Nuostabaus skonio žuvytė!
Gaminama ant laužo kaitros!


Lašiša. Žuvį gerai nuplauname ir išpjauname žiaunas. Dedame ant folijos lapo, pabarstome druska, česnako, bei džiovintų morkyčių granulėmis. Gausiai išdedame ant viršaus ir į vidų prikišame svogūno griežinėlių, mėtų, serbentų lapelių, serbentų uogų. Pabarstome kvepiančiais, juodaisiais, bei traiškytais baltaisiais pipirais. Išdėliojame gėlių žiedus, bei sviesto gabalėlius. Suviniojame į foliją ir kepame ant žarijų, ant grotelių, maždaug 40 minučių. 
Iškepus išviniojame iš folijos, nulupame odelę. Serviruojame su ant laužo keptomis bulvėmis ar virtomis su krapais, paskanintomis sviestuku. Skanu tiek su kaimiška juoda duonyte, užtepta sviestuku, agurkų salotomis ar šviežia traškia balta duonyte, užtepta žaliųjų alyvuogių "Tapenadu". 
Rekomendacijos. Naudokite nešaldytą žūvytę. Tinka su baltu, sausu vynu. Neužmirškite žiedų, nes grožis tik sustiprins skonių vaivorykštę. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 



 Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą