...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. liepos 21 d., šeštadienis

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše (Pork with creamy horseradish sauce, sweet green peas and mashed potatoes)

Kiaulienos kepsniukai (vienai porcijai)
Kiaulienos išpjova, 150-170 g
Sviestas (kepimui), 30 g
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 15 g
Fioletinio baziliko lapeliai
Marinavimui:
Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis
Žalioji bulvių košė (vienai porcijai)
Bulvių košė, 4 v.š
Sūris "Parmezanas", 1 v.š
Padažas "Pesto", 2 v.š
Ugnis
Padažas (vienai porcijai)
Balto vyno padažas, 4-5 v.š
Krienai, 1 v.š
Balto romo šaukštas
Žirneliai
Saldūs žalieji žirneliai, 4-5 v.š
Svogūnas, 15 g
Sviestas, 15 g
Druska, baltieji pipirai

Kepsniukai. Kiaulienos išpjovą supjaustome maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudedame į indą. Sudedame pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstome raudonu vynu, įdedame truputį medaus. Pabarstome išvardintais prieskoniais, truputį pasūdome. Gerai permaišome, uždengiame ir paliekame pusė paros marinuotis. Išsimarinavusią mėsytę nuvalome nuo prieskonių, apkepame įkaitintoje keptuvėje, sviestuke, pasūdome. Apkepę pašauname į orkaitę, 120C karštyje, maždaug 15-30 minučių. Svarbu neperkepti, kad mėsytė butų sultinga, gražios ružavos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstome sviestuku. 
Bulvių košė.  Į karštą, skanią bulvių košę įberiame tarkuoto "Parmezano" sūrio, įdedame "Pesto" padažo ir gerai išmaišome iki purumo. 
Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdedame krienų. Maždaug 5 minutes dar pakaitiname. Įpilame balto romo, dar minutę pakaitiname, nuimame nuo karščio ir gerai pertriname blenderiu, perkošiame per sietą. Prieš serviruojant, užverdame ir dar kartą gerai išplakame, kad būtų purus.
Žirneliai. Svietuke apkepame smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudedame žaliuosius žirnelius. Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildome, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdome, pabarstome traiškytais baltaisiais pipirais. Kepame maždaug 3-5 minutes. 
Traškus "bekonas" ir baziliko čipsai. Šalto rūkymo šoninę supjaustome labai plonomis juostelėmis. Išdeliojame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje, prie 180C karščio, kol "bekonas" taps traškus. Iškepus labai smulkiai supjaustome, sutraiškome. 
Išdžioviname fioletinio baziliko lapelius, taip, kad jie išlaikytų savo formą. Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkome alyvuogių aliejuje.
Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai išdedame žalią bulvių koše. Dujinės lempos pagalba ją apdeginame iš visų pusių. Bus gražiau ir bus geras skonis. Per viduriuką išdedame saldžius žaliuosius žirnelius. Ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą. Užpilame kreminiu krienų padažu. Pabarstome traiškytu "bekonu". Puošiame džiovintais baziliko lapeliais. 


Rekomendacijos.  Orkaitėje kepant mėsytę, naudokite ne aukštas temperatūras. Žirnelius imkite geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

1 komentaras:

  1. Sveiki, Danai,

    Nelabai aišku, ar kiauliena reikia supjaustyti prieš marinuojant ar prieš patiekiant, t.y. kepama visa filė ar kepsneliai. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti