Tešla lietiniams (ne vienai
porcijai)
Kiaušiniai, 2 vnt
Pienas, 100 ml
Vanduo, 100 ml
Miltai
Kumpis “Parma“, 50-60 g
(susukti lietiniams)
Kurkuma (žiupsnelis),
druska, cukrus, augalinis aliejus (kepimui), poras (surišti lietiniams)
Brokolių košė (vienai porcijai)
Brokoliai, 120 g
Sviestas, 1 v.š
Grietinėlė, 1-2 v.š
Druska, baltieji
pipirai
Sūrių padažas (vienai porcijai)
Mėlynasis pelėsinis
sūris, 10 g
Sūris „Feta“, 70 g
Natūralus jogurtas,
50 g
Laimo vaisiaus
sultys, cukrus
Dekoracijai
"Rukola"
salotų lapeliai
Skrūdinti migdolų
lapeliai
Sūrio kremas. Į blenderį sudedame visus išvardintus
pasmulkintus sūrius, supilame naturalų jogurtą. Įspaudžiame laimo sulčių.
Blendiname iki vientisos masės. Nuskaniname trupučiu cukraus.
Brokolių košė. Nuo brokolių kotelių nupjaustom žiedynus ir apverdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, tačiau liks neištižę ir nepraradę spalvos. Apvirtus brokolius sudedame į blenderį, įdedame gabalėlį sviesto, virintos karštos grietinėlės, nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir blenderiname iki vientisos masės. Paruoštą košę, reikalui esant, dar kartą nuskaniname druska, bei pipirais.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę sudedame iš orkaitės įšimtus
lietinių krepšelius, pabarstome skrudintais migdolų riešutų lapeliais. Sūrio
padažą serviruojame atskirame indelyje. Dekoracijai naudojame šviežių salotų
lapelius.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą