Jautiena ant iešmelio (vienai
porcijai)
Jautienos filė (išpjova), 130 g
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 30 g
Šviežias rozmarinas, penkių rūšių pipirai,
anyžius, cinamono lazdelė, alyvuogių aliejus
Karštos pupelės (vienai
porcijai)
Konservuotos pupelės, 100 g
Morkos, 25 g
Mėlynieji svogūnai, 10 g
Vyšniniai pomidorai, 40 g
Česnakas, 1/2 skiltelės
Imbieras, 2 g (pora griežinėlių)
Čili ankštis, 1-2 vnt
“Roman” salotos, karis, čiobrelis, kalendra, kmynai, druska,
alyvuogių aliejus, petražolė
Jautienos iešmelis. Atpjauname maždaug 15 cm ilgio ir 1 cm storio
jautienos filė juostelę. Tokio pačio ilgio atpjauname šalto rūkymo šoninės
juostelę. Jautieną pabarstome šviežiai maltais penkių rūšių
pipirais. Ant vienos šoninės juostelės dedame jautieną, uždedame šviežio
rozmarino šakelę ir uždengiame kita šoninės juostele, lengvai prispaudžiame ir
gražiai perveriame mediniu iešmeliu. Kad mesytė nesisukinėtų ant iešmelio, perveriame dviem iešmukais.
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, įdedame
cinamono lazdelę, anyžiaus žvaigždutę.
Minutę pakaitiname ant vidutinio karščio, kad aliejus įgautų prieskonių aromato.
Dedame jautienos iešmelius ir ant didelio karščio kepame abi puses, kol šoninė
gražiai paruduos.
Karštos pupelės. Iš nuskustų morkų, specialaus įrankio pagalba,
išpjauname mažus rutuliukus. Svogūną supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai
sukapojame česnaką ir imbierą. Į keptuvę įpilame
alyvuogių aliejaus, sudedame morkyčių kamuoliukus, česnaką, mėlyną svogūną,
imbierą, mažą čili ankstį. Pamaišydami kepame kol morkytės taps minkštos. Nuskaniname kariu ir kmynais. Dar kelias sekundes pakaitiname, kad karis
atskleistų visą savo aromatą ir skonį. Dedame konservuotas, nusunktas pupeles.
Pamaišydami kaitiname kol pupelės sušils. Dedame griežinėliais pjaustytus vyšninius pomidorus, petražolių, kalendros ir čiobrelio lapelius.
Nuskaniname druska ir pipirais.
Serviruojame. Ant gražių salotų lapelių
sudedame karštas pupeles. Ant viršaus dedame karštą jautienos iešmelį.
Neužmirškime cinamono lazdelės, bei anyžiaus žvaigždutės.
Rekomendacijos. Sudėjus iešmelius kepti, padidinkite karštį iki maksimumo. Gaminkite su meile!
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Seiles varva:)
AtsakytiPanaikinti