Paršelis, 6-8 kg
Pirmas marinatas:
Morkos, 2 kg
Salierų stiebai, 1,5 kg
Raudona paprika, 2 kg
Porai, 0,5 kg
Česnakas, 0,5 kg
Balto vyno, 1 ltr
Raudono vyno actas, 100 g
Svogūnai, 1 kg
Pertražolė 300 g, rozmarinas 50 g, čiobrelis 50 g,
kvepiantys pipirai 1 v.š, gvazdikėliai 1 a.š, juodieji pipirai 1 v.š, druska,
cukrus, kadagio uogos 1 a.š, kalendra 1 v.š, lauro lapai 10 vnt
Antras marinatas:
Česnakas, 3 vnt
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 200 g
Alyvuogių aliejus, 200 g
Svogūnai, 2 vnt
Kvepiantys pipirai, kmynai, čiobrelis, gvazdikėliai, karis (truputį), penkių rūšių malti pipirai, bazilikas, mairūnas, raudonėlis, druska
Kiti produktai
Medus, 100 g
Grūdėtosios garstyčios, 3 v.š
Šviežias rozmarinas
Pirmas marinatas. Užverdame maždaug 10 litrų vandens. Sudedame
pjaustytus česnakus ir svogūnus. Suberiame išvardintus prieskonius. Supilame actą ir vyną.
Nuskaniname druska, bei cukrumi. Verdame maždaug 30 minučių. Išvirusį marinatą atvėsiname, laikome šaldytuve.
Salierų stiebus, papriką, porus, petražolę ir morkas sutriname blenderiu iki košės konsistencijos. Masę sudedame į išvirtą ir atvėsintą marinatą. Sudedame šviežio rozmarino ir čiobrelio šakeles, bei šviežio smulkinto česnako. Permaišome. Reikalui esant dar nuskaniname druska. Marinatas turi būti užtektinai sūrus ir aštrus. Paruoštu marinatu užpilame paršelį taip, kad pilnai apsemtų. Laikome šaldytuve, maždaug dvi paras.
Salierų stiebus, papriką, porus, petražolę ir morkas sutriname blenderiu iki košės konsistencijos. Masę sudedame į išvirtą ir atvėsintą marinatą. Sudedame šviežio rozmarino ir čiobrelio šakeles, bei šviežio smulkinto česnako. Permaišome. Reikalui esant dar nuskaniname druska. Marinatas turi būti užtektinai sūrus ir aštrus. Paruoštu marinatu užpilame paršelį taip, kad pilnai apsemtų. Laikome šaldytuve, maždaug dvi paras.
Išsimarinavusį paršelį nuplykome verdančiu
vandeniu, kad iškepus būtų minkštesnė odelė. Nuplykius iš karto dedame į
ledukus, kad paršelis greitai atvėstų. Atvėsus, nusausiname švariu rankšluosčiu
ir įtriname paruoštu antru marinatu.
Antras
marinatas. Visus išvardintus produktus sutriname
blenderiu iki pastos konsistencijos. Šia pagaminta pasta gerai įtriname paršelį. Uždengiame maistine plėvele ir dar parą marinuojame.
Kepimas. Nuo išsimarinavusio paršelio nuvalome marinatą
ir užveriame ant didelio iešmo, gerai pritvirtiname. Ausis, kojas apvyniojame
folija, kad kepant nesudegtų. Kepame ant žarijų. Kad lygiai keptų, iešmą su paršeliu pastoviai sukame. Kepimo laikas maždaug 4 valandos.
Likus kepti 30 minučių,
paršelį šepetuko pagalba ištepame medaus, garstyčių ir šviežio rozmarino
mišiniu.
Iškepusį paršelį supjaustom mažais gabalėliais. Kauliukus sukapojame aštriu, specialiu peiliu.
Garnyras. Prie paršelio tiks įvairios salotos, kaip pvz.
vokiškos bulvių salotos, šviežių ir marinuotų daržovių salotos. Pateikiame su
skirtingais padažais, kaip pvz, adžika, garstyčios, krienai, čilio padažas.
Aišku, įdealus garnyras yra troškinti žirniai su šonine.
Rekomendacijos. Kepantį paršelį pastoviai prižiūrėkite. Kuo dažniau sukiokite. Prižiūrėkite karštį. Turi būti užtektinai karšta, tačiau paršelis neturi pradėti degti. Jei bus per daug karšta, palaistykite alumi arba vynu. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Atrodo super... Bandysim gal per Naujus pakept...
AtsakytiPanaikintiLaba
PanaikintiGal galite rekomenduoti toki iesma kepimui ant lauzo?
Gamintojas?
Is anksto dekiu😀
Pasiulyma galite siusti jurgita.damskiene@gmail.com
Sveiki, Danai,
AtsakytiPanaikintiAr Jūs kepate paršelį renginių metu?
parašykite el. p. eglevanagaite@yahoo.com
Eglė
ar kad bande kepti si parsiuka pagal recepta?
AtsakytiPanaikinti