...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlė, įdaryta sūriais, su bulvių koše, bei porų padažu


Vištiena (vienai porcijai)
Vištos krūtinėlė su odele, 200-230g
Sūris su mėlynuoju pelėsiu, 20g
Sūris “Brie”, 20g
Sviestas kepimui, 30g
Petražolė, druska
Marinatas
Alyvuogių aliejaus, 1v.š
Česnako, 1 skiltelė
Šviežias rozmarinas, šviežias čiobrelis, citrina, lauro lapai, penkių rūšių pipirų mišinys, gvazdikėliai
Porų padažas
Porai, 50g
Sviestas kepimui, 30g
Baltas vynas, 30-50g
Balto vyno padažas, 50-80g
Petražolė
Kiti produktai
Bulvių košė, 100-150g
“Pesto” padažas, 1-2 v.š
Tarkuotas “Parmezano” sūris, 1a.š
Balzamiko sirupas, 1a.š
Vyšniniai pomidorai, 3vnt
     Šviežio rozmarino šakelės

    
Vištiena  
Vištieną naudojame nešaldytą. Išsipjaustom iš vištos krūtinėles, kad būtų su odele ir kauliuku nuo sparnelio. Marinuojame. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, dedame smulkiai kapotą česnaką, išspaudžiame truputį citrinos sulčių, sudedame išvardintus prieskonius. Gerai išmaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame per naktį marinuotis.

rio įdaras
Smulkiai supjaustome abi sūrio rūšis. Sumaišome su kapota petražole ir dar kartą peiliu kapojame, maišome, kol gausime vientisą masę. Paruoštą  sūrio masę dedame po vištienos krūtinėlės odele, gražiai paskirstome per visą plotą.  Iš abiejų pusių krūtinėlę prismeigiame mediniais iešmukais, kad kepimo metu neišvarvėtų sūris. Į įkaitintą keptuvę dedame vištienos paruoštą krūtinėlę, bei sudedame prieskonius iš marinato. Apkepame, viršų  pašlakstome karštu sviestuku iš keptuvės, apversti nereikia. Toliau pašauname į orkaitę 180C maždaug 7-10 minučių.
Padažas
Nuplautą porą supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Apkepame sviestuke, ant vidutinio karščio. Pilame porą šaukštų vyno ir balto vyno padažą. Kaitiname ant mažo karščio, maždaug 3-5 minutes. Pabaigai dedame smulkiai kapotos petražolės.  Padažas paruoštas. Reikalui esant paskaniname druska, bei pipirais.

Bulvių košė
Į paruoštą bulvių košę dedame porą šaukštų žalio “Pesto” padažo, įberiame tarkuoto “Parmezano” sūrio. Gerai išmaišome, išplakame.
Vyšninius pomidorus, prieš serviruojant apkepame aliejuje, kol nuo jų pradės luptis odelės.



Serviruojame
Į pašildytą lėkštę pilame padažą, dedame karštą bulvių košę ir vištienos krūtinėlę.  Išėmus iškepusią krūtinėlę iš orkaitės, medinius iešmukus ištraukiame. Išdėliojame karštus vyšninius pomidorus, pašlakstom balzamiko sirupu, puošiame šviežio rozmarino šakelėmis.

Rekomendacijos
Vištieną naudojame tik nešaldytą. Naudokite tik šviežiai maltus pipirus. Gaminkite su meile:)!

Platinti ir kopijuoti draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą