Sūris (vienai porcijai)
Feta sūris, 50 gramų
"Tostinės" duonos, pusė riekutės
"Tostinės" duonos, pusė riekutės
Grudėtosios garstyčios, medus, džiovintas rozmarinas, šlakelis balto vyno
Salotos (vienai porcijai)
Pomidorai, 70 gramų
"Roman" salotų lapai, 40 gramų
"Radicio" salotų lapai, 20 gramų
"Roman" salotų lapai, 40 gramų
"Radicio" salotų lapai, 20 gramų
"Pesto" padažo, 1v.š
Saulėgrąžos, penkių rūsių malti pipirai
Užpilas salotoms (ne vienai porcijai)
Mėlynieji svogūnai, 5 gramai
Raudono vyno actas, 20-30 gramų
Alyvuogių aliejus, 40-50 gramų
Cukrus, druska, penkių rūsių malti pipirai
Saulėgrąžos, penkių rūsių malti pipirai
Užpilas salotoms (ne vienai porcijai)
Mėlynieji svogūnai, 5 gramai
Raudono vyno actas, 20-30 gramų
Alyvuogių aliejus, 40-50 gramų
Cukrus, druska, penkių rūsių malti pipirai
Labai paprastos, bet nuostabaus skonio salotėlės. Šiltas feta sūris, skrudintos saulėgražos, švieži pomidorai, kartokos salotos ir mėlynųjų svogūnų saldžiarūgštis užpilas.
Pašildome baltą, sausą vyną. Jame ištirpiname medaus šaukštą, suberiame džiovintą rozmariną ir įdedam tupouti grūdėtųjų garstyčių. Maišom, kol gausis vientisa masė ir nuimam nuo ugnies. Ilgai kaitinti nereikia. Tai bus užpilas ant sūrio. Sūrį atpjauname taip, kaip matote paveikslėlyje. Uždedame ant baltos duonos riekelės ir sūrio viršų apliejame jau paruoštu medaus užpilu. Pašauname į orkaitę, 180 – 200 laipsnių karščio. Kepame apie 5 minutes, kol gražiai paruduos.
Užpilas salotoms
Tai smulkiai sukapoti mėlynieji svogūnai, raudonojo vyno actas ir alyvuogių aliejus. Viskas kartu supilame į dubenį ir gerai išplakame šluotele, kol gaunasi vientisa konsistencija. Plakant įmetame gabalėlį ledo, kad būtų palaikoma žema temperatūra. Plakant patartina dubenėlį įstatyti į kitą dubenėlį su ledu. Taip greičiau pasieksime jums reikalingą konsistenciją. Paskaninam druska, penkių rūšių maltais pipirais ir cukrumi. Visko beriame pagal skonį.
Serviruojame
Supjaustome pomidorą, suplėšom į mažus lapelius salotų lapus ir užliejame užpylu. Permaišom ir dedam į lėkštę. Ant salotėlių dedam karštą sūrį, aplink pabarstom skrudintomis saulėgražomis. Pašlakstom žaliuoju "Pesto" padažu.
Rekomendacijos
Skoniui pagyvinti tinka švieži baziliko lapeliai.
Platinti ir kopijuoti draudžiama :)!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą