...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Česnakinis sviestukas su žolelėmis ir "Parmezano" sūriu(garlic butter with herbs and Parmesan cheese)

Sviestukas (7-9 šaukštai)
Sviestas (82%), 200 g
Tarkuotas "Parmezano" sūris, 3-5 v.š
Česnakas, 1 galvutė
Tarkuota citrinos odelė, 1 a.š
Šviežias čili pipiras, 5-7 griežinėliai
Kurkuma, 0,5 a.š
Įvairios prieskoninės, šviežios žolelės:
Bazilikas, petražolė, estragonas, rozmarinas, kalendra ir kitos
Druska

Gaminame. Visus išvardintus produktus sudedame ant pjaustymo lentos ir smulkiai susmulkiname peiliu. Sudedame į sviestuką (kambario temperatūros), gerai permaišome, pertriname. Laikome šaldytuve.


Rekomendacijos. Naudokite gerą sviestą, ne mažiau 82% arba naminį. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

5 komentarai:

  1. Labas. Labai mėgstu tokio tipo sviestukus( su įvairiais priedais). O kaip manai kiek galime jį laikyti, kad būtų vis dar geras.Aš kartais ir įsišaldau tokią sviestinę "dešrikę".. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Restorane mes jo gaminame daug. Šaldiklyje laikomi ir mėnesi ir du. Per tą laiką sunaudojama. O šiaip manau, koks sviesto galiojimo laikas, toks ir šio sviestuko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal sviestukas ir ilgiau stovėtų negu paprastas sviestas, nes į jį dedasi druska ir tokie konservuojantys komponentai kaip čiliukai ir česnakas....bet aišku užsišaldai ir rami galva ;)

      Panaikinti
  3. Išbandžiau...ir ką galiu pasakyti...NEREALUS sveistukas, su namine duona jis dingo nuo stalo greičiausiai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip, tokie sviestukai "pavojingi" :), sunku sustoti skanaujant :)

      Panaikinti